Säästäminen mielessä? Näillä applikaatioilla onnistut helpommin.

Säästämisen tueksi suunnattuja applikaatioita ilmestyy markkinoille kovaa vauhtia, ja päätimme listata kolme mielestämme pätevintä tällä hetkellä. Seuraavat säästösovellukset toimivat NetistäLainaa-raadin mielestä parhaiten tarjoamiemme säästövinkkien tukena ja auttavat sinua arjen taloussuunnittelussa.

 

Spendee – monipuolinen sovellus säästäjälle


Spendee on appi, johon luot oman virtuaalilompakkosi ja jonka avulla voit seurata omia menojasi kätevästi kategorioittain. Valmiita kulukategorioita on oletuksena parikymmentä ja voit luoda niitä lisää omien tarpeidesi mukaan. Jokaiselle kategorialle voi luoda oman budjetin ja määritellä ajanjakson, jolle budjetti on allokoitu. Kategoriakohtaisen budjetin määriteltyään sovelluksen avulla voi helposti seurata, kuinka monta prosenttia budjetista on jo täyttynyt. Tämä on oivallinen ominaisuus, jos haluaa määritellä tarkalleen kuhunkin kohteeseen käytettävän rahamäärän.

Sovellus kertoo myös olennaista tietoa omasta taloudestasi ja kulutustottumuksistasi: nähtävissä on keskimääräinen kulutus päivässä, tulot ja menot tietyltä ajalta ja kaavio siitä, minä päivinä rahaa on mennyt minkäkin verran. Tarkasteluväliksi voi valita viikon, kuukauden, kolme kuukautta; toki ajanjakson voi myös määritellä itse. Voit tarkastella kulutustasi myös kategorioittain ja selvittää sitä kautta, mitkä ovat suurimpia menoeriä.

Spendee on saatavilla Androidille ja iOS:lle – myös selainversio on ilahduttavasti olemassa – ja sen käyttökielenä toimii englanti. Sovelluksen saa ladattua maksutta ja sitä voi käyttää ilmaiseksi, mutta se sisältää myös maksullisia lisäominaisuuksia.


Budjetti karkailee lapasesta? You Need A Budget – apua applikaation muodossa.

 

You Need A Budget on säästöappi, joka lupaa käyttäjälleen täyden kontrollin raha-asioissa sekä kulujen ja velkojen hallinnassa. YNAB (kuten appi lyhyemmin sekä App Storessa että Play Storessa tunnetaan) on monessa paikassa palkittu ja firma antaakin sovellukselleen harvinaisen täyden rahat takaisin -takuun, jos käyttäjä on tyytymätön.

YNAB on perusperiaatteeltaan hieman erilainen kuin muut budjetointisovellukset. Sen päämäärä on auttaa käyttäjäänsä lopettamaan tilipäivästä tilipäivään kituuttaminen, lyhentämään velkaa ja valmistautumaan paremmin odottamattomiin menoeriin. Sen perusperiaate on yksinkertainen: joka eurolla on oma tehtävänsä.

YNAB on siinä mielessä sopivan armoton, että se ei anna luoda katteettomia budjetteja, vaan pakottaa käyttäjänsä elämään tulojensa mukaan. Kun budjetista lipsumisia toisinaan kuitenkin tapahtuu, sovellus auttaa näkemään, mitä tulisi tehdä eri tavalla taloudellisen tasapainon saavuttaakseen. YNAB:in moniin ominaisuuksiin kuuluva “Accountability partner” (vastuullisuuskumppani) pitää talouskuria ja ilmoittaa, kun on korjausliikkeiden aika.

You Need a Budget:in käyttäminen maksaa 34 päivän maksuttoman kokeilujakson jälkeen n. 3,50 euroa kuukaudessa, sen toimintakieli on englanti ja appi on saatavilla sekä Androidille että iOS:lle.

 

Pivo – sinivalkoinen säästöappi talouden tueksi

Kotimaisista sovelluksista listallemme pääsi mukaan Pivo, joka on tähän mennessä pisimmälle ja pisimpään kehitetty kotimainen talous- ja budjettiappi kaikkien suomalaisten pankkien asiakkaille. Pivon kärkitoiminnallisuudeksi on viime aikoina nostettu mobiili- ja lähimaksaminen, mutta sen tulojen seurantaan ja rahankäytön hallintaan suunnatut ominaisuudet ovat myös varsin kelvolliset ja helppokäyttöiset, kuten käyttöliittymäkin. Pivo on käyttäjälleen maksuton, lisäksi se on listauksemme ainoa suomenkielinen appi. Sangen kansoitetuilla budjetointiappien markkinoilla olisikin tilausta useammille suomeksi toimiville applikaatioille, jotka ulkomaisten verrokkiensa tavoin voisi liittää käyttäjän omaan pankkitiliin – oli tili missä pankissa hyvänsä.

NetistäLainaa raadin lopputulema on: jos tulosi ja kulusi eivät meinaa pysyä balanssissa, tutustu edellä esiteltyihin ohjelmiin – ja säästöohjelmistojen tarjontaan yleensä – ja kokeile, löydätkö juuri sinun budjetointisi tueksi sopivan sovelluksen. Nykyaika tarjoaa taloudenhallinnan ja säästämisen tueksi huiman määrän apukeinoja ja niiden kartoittaminen saattaa kirjaimellisesti maksaa itsensä takaisin, jopa ylikin.