Näin saat unta varmasti – Kokeile syyslomalla nukahtaa meditoimalla

Meditointi on nyt trendikästä, eikä syyttä! Sen avulla oppii rentoutumaan, saa ajatuksia selkeämmäksi tai nukahtaa helpommin. Ohjattuja meditaatioita ja rauhoittavia ääniä tarjoavat sovellukset ovat loistava apukeino, kun haluat nukahtaa. Ne auttavat sinua sulkemaan nukahtamista häiritsevät ajatuksesi ja pikkuhiljaa vaipumaan uneen. Niissä on vain yksi ongelma – puhelimen valo vaikuttaa nukahtamiseen ja unen laatuun negatiivisesti. Onneksi on olemassa keinoja, joilla voit hyödyntää meditaatioita ilman häiritsevää puhelinta!

 

Käytä langattomia kuulokkeita ja jätä puhelin toiseen huoneeseen

 

Simppeli ratkaisu on käyttää langattomia kuulokkeita tai bluetooth-kaiutinta. Voit valita sopivan sovelluksen ja mieleisesi meditaation puhelimellasi. Kun olet käynnistänyt meditaation, voit jättää puhelimen kauemmas sängystäsi tai vaikkapa yöpöydän laatikkoon, josta sen valo ei pääse häiritsemään untasi. Muista kuitenkin kuulokkeita käyttäessäsi, että puhelin saattaa aamulla soittaa herätyksen niiden kautta. Pidä siis huoli siitä, että asetat herätyksen soimaan puhelimen kaiuttimesta tai sammutat kuulokkeet ennen nukahtamista.

 

Hyödynnä puheohjausta

 

Pikkuhiljaa yleistyvät puheohjauksella toimivat älykkäät kaiuttimet, kuten Google Home tai Amazon Echo ovat myös oiva apu meditointiin. Niiden avulla voit avata meditointisovelluksia tai soittaa esimerkiksi Googlen omia minimeditaatioita tai rentouttavaa musiikkia. Riittää, että pyydät laitetta käynnistämään meditaation ja sen jälkeen voit rentoutua ja nukahtaa hyvillä mielin.

 

Kokeile rauhoittua vanhanaikaisesti

 

Meditointi on vanha viisaus ja sitä on tehty jo kauan ennen älypuhelimia ja niiden sovelluksia. Vanhanaikainen meditointi vaatii hieman opettelua, mutta lopulta se on helppo tapa rauhoittua ennen nukahtamista missä tahansa. Hyviä meditaatioon pohjautuvia nukahtamiskeinoja ovat esimerkiksi:

  • Oman hengityksen kuuntelu. Voit esimerkiksi laskea hengityksesi, jos siitä on apua.
  • Muistele meditaatiota, jonka olet kuunnellut aiemmin. Voit myös kokeilla luoda päässäsi oman, uuden meditaation.
  • Keskity johonkin mukavaan. Ajattele vaikkapa jotain kuvaa ja sen pieniä yksityiskohtia tai sinulle tärkeää ihmistä.
  • Keskity lukujonoihin. Voit kokeilla vaikkapa laskea takaperin joka kolmannen numeron.
  • Avaa silmäsi ja yritä väkisin pysyä hereillä. Älä ajattele mitään muuta – Joskus käänteispsykologia toimii!

 

 

nuku-paremmin