Suomen festarikesä on täynnä loistavia tapahtumia

Yksi varmoista kesän merkeistä on erilaiset festarit. Ruisrock, Provinssi tai Weekend Festival ovat monelle kesän ehdottomia kohokohtia, kun taas toiset odottavat pieniä vaihtoehtofestareita. Jos et ole vielä ostanut lippuja, vielä ehtii! Vaikka muun muassa Ruisrock on jo osittain myyty loppuun, monille festareille saa yhä hyvin lippuja varsinkin, jos sinulle kelpaa liput myös yksittäisille päiville. Pienemmille festareille saa usein ostettua liput vielä saman päivän aikana, jos festarikuume iskee yllättäen.

Suomalaiset ovat todellista festarikansaa. Viime vuonna kaikkien suomalaisten festivaalien arvioitu kokonaiskäyntimäärä oli reilut 2,2 miljoonaa. Luku sisältää festareille myytyjen lippujen lisäksi kävijäarviot ilmaistilaisuuksista. Tänä kesänä sinäkin voit päästä nauttimaan festaritunnelmasta, joka on taattu niin usean päivän lippuihin satsanneille festarikävijöille kuin ilmaisissa tapahtumissa vierailevillekin.

 

Ruisrock-kilpailu

 

Suosituimpien festareiden liput hupenevat

 

Suomen festarikesä tarjoaa paljon erilaisia tapahtumia hyvän musiikin ystäville. Ylivoimaisesti suosituin festari on ollut jo muutaman vuoden ajan Ruisrock, jossa kävi viime vuonna jopa 105 000 juhlijaa. Muita suurimpia festareita ovat Ilosaarirock, Provinssi ja Pori Jazz. Isojen festareiden tarjonnasta löytyy vaihtoehtoja moniin erilaisiin musiikkimakuihin. Esimerkiksi Tuskassa pääsee nauttimaan raskaammasta musiikista, Himoksen Jysäreillä 90-luvun hiteistä ja tänä vuonna usealla paikkakunnalla järjestettävällä Iskelmäkesällä perinteisestä iskelmämusiikista.

Jos haluat saada lippuja vielä suuremmille festareille, kannattaa olla nopea. Monet festarit ovat jo osittain loppuunmyytyjä, mutta tietyille päiville voi vielä saada liput. Voit tarkistaa ajankohtaisen lipputilanteen esimerkiksi lippu.fistä, Ticketmasterilta tai festareiden omilta nettisivuilta. Jos päädyt ostamaan liput loppuunmyydyille festareille yksityishenkilöltä, ole tarkkana. Epätoivoiset festarilippujen metsästäjät houkuttelevat huijareita ja sähköisen lipun saa helposti väärennettyä tai myytyä useammalle ostajalle. Pyri ensisijaisesti ostamaan netistä ostettujen pdf-lippujen sijaan jostakin lippupalvelusta ostettuja fyysisiä lippuja, joita on vaikeampi väärentää. Jos mahdollista, käy myyjän kanssa yhdessä vaihtamassa lippu rannekkeeseen.

 

Monille pienille festareille ehtii vielä

 

Jos olet lippujen kanssa myöhään liikkeellä, kannattaa suunnata nokka kohti pienempiä festareita. Suomessa eturivin artistit kiertävät ympäri maata useilla paikkakunnilla ja esiintyvät myös monissa pienemmissä tapahtumissa. Toisaalta pieniltä festivaaleilta voit löytää yllättäviäkin esiintyjiä ja vaihtoehtoista musiikkia. Miltä kuulostaisi vaikkapa Wanaja Festival Hämeenlinnassa, Juva Rokkaa tai SaloFest?

Ilmaisfestareilla pääset nauttimaan kesästä ja musiikista ilman stressiä lippujen ostamisesta. Hyvä tunnelma on taattu, ja rahaa säästyy! Kun käyt myös ilmaisissa tapahtumissa, sinulla on mahdollisuus käydä useammillakin festareilla. Ilmaisfestarit ovat loistava tilaisuus päästä näkemään hyviä esiintyjiä ja tutustua uusiin, nousussa oleviin artisteihin. Hyviä, mutta maksuttomia tapahtumia ovat ainakin Louhela Jam Vantaalla, Helsinki-päivän konsertti ja Maailma kylässä -festivaali Helsingissä.

 

 

Ruisrock kilpailu