Huvipuisto on monille kesän kohokohta – Katso vertailu eri puistoista

Suomessa on monia huvipuistoja, joissa viettää hauska päivä kesällä kavereiden kanssa tai koko perheen voimin. Monet suuntaavat lähimpään vaihtoehtoon, jotkut valitsevat kohteeksi perheen pienimpien suosikin ja jotkut haluavat yksi kerrallaan kiertää kaikki. Kotimaassa on paljon hyviä vaihtoehtoja, joissa jokaisessa on puolensa. Ei siis mikään ihme, että huvipuiston valinta voi olla vaikeaa.

Huvipuistossa vierähtää helposti koko päivä. Rahaa kuluu itse rannekkeiden lisäksi matkoihin, ruokiin ja muihin huvituksiin. Erityisesti lapsiperheille huvipuistovierailu tulee usein hyvinkin kalliiksi. Ensinnäkin huvipuistoon täytyy päästä jollakin, ja usean henkilön junaliput tai automatka maksavat. Puistossa jokainen haluaa omat rannekkeet tai laiteliput, koska laitteissa pyöriminen on usein tärkein syy reissulle. Jotta kaikilla säilyy hyvä mieli, välillä on syötävä jotakin. Huvipuistoissa alueen kahvilat ja ravintolat ovat usein ainoita vaihtoehtoja ruokailulle. Siihen päälle vielä kaikki lapsia houkutteleva ekstra – herkut, pelit ja mielenkiintoiset kokemukset. Ei mikään ihme, että kalliin reissun kohde halutaan valita huolella.

Halusimme auttaa sinua valitsemaan sopivan huvipuiston, joten kokosimme Suomen suosikkihuvipuistot vertailuun.

 

huvipuisto

 

Linnanmäki

Linnanmäki on Helsingissä ja käyntiin voi yhdistää vierailun Sea Lifessä. Linnanmäellä kaikkien rannekkeet maksavat saman verran, 39 euroa, mutta 120-senttiset eivät pääse samoihin laitteisiin kuin 140-senttiset. Näin ollen aikuiset ja pidemmät lapset saavat rannekkeesta täyden hyödyn. Toisaalta Linnanmäellä on joitakin ilmaisia laitteita, jotka on suunniteltu erityisesti perheen pienimmille. Alueelle on ilmainen sisäänpääsy. Rannekkeen voi myös ostaa hieman edullisemmin tietyistä ennakkomyyntipisteistä.

 

Särkänniemi

 

Särkänniemen huvipuisto on Tampereella ja siellä on huvipuiston lisäksi eläinpuisto, planetaario, akvaario ja Näsinneulan torni. Särkänniemessä ranneke on eri hintainen alle 120-senttisille ja yli 120-senttisille, joten kaiken pituiset saavat rahalle vastinetta. Yli 120-senttisten ranneke maksaa 46 euroa ja lyhyempien 40 euroa. Huvipuistoon ei ole sisäänpääsymaksua.

 

PowerPark

 

Powerpark on etelä-Pohjanmaalla Härmässä. Huvipuistoalueelta löytyy kattavasti palveluita, kuten kauppakeskus ja majoitusta. Huvipuiston lisäksi harrastusmahdollisuuksia löytyy kartingista minigolfiin. Powerparkin ranneke on hieman halvempi alle 130-senttisille kuin yli. Pidempien ranneke maksaa 37 euroa ja lyhyempien 26 euroa. Rannekkeella alueelle pääsee ilmaiseksi, mutta muille on seitsemän tai viiden euron sisäänpääsymaksu.

 

Visulahti

 

Visulahti löytyy Mikkelistä. Huvipuiston yhteydestä löytyy muun muassa vesipuisto, sisäleikkipaikka, vahakabinetti ja muun muassa moottoriratoja ja extreme-laitteita sisältävä Xon-puisto. Visulahdessa on samanhintainen ranneke kaikille paitsi eläkeläisille. Rannekkeen hinta on 25 euroa ja eläkeläiselle 17 euroa. Alueelle pääsee vain ostamalla rannekkeen.

 

Tykkimäki

 

Tykkimäen huvipuisto on Kouvolassa ja sen yhteydessä on muun muassa minimaatila, seikkailumaa, vesipuisto ja leirintäalue. Rannekkeet ovat halvempia 90-120-senttisille kuin yli 120-senttisille. Pienempien ranneke maksaa 28 euroa ja isompien 34 euroa. Saatavilla on lisäksi koko päivän ranneketta halvempia iltarannekkeita. Jos huvipuistopäivään haluaa yhdistää vierailun vesipuistossa ja temppupuistossa, voi ostaa Park Hopper -yhdistelmärannekkeen, joka on voimassa kaikissa päivän tai kaksi.

 

huvipuistot