Nämä ystävänpäivän lahjaideat eivät laita taloutta tiukoille

Ystävänpäivällä on erilaisia merkityksiä. Perinteisesti Suomessa on juhlistettu ystävyyttä, mutta joillekin ystävänpäivä tarkoittaa amerikkalaiseen tapaan rakastavaisten juhlaa. Joka tapauksessa ystävänpäivä on monelle merkityksellinen päivä, jolloin muistetaan rakkaimpia. Onneksi ystävänpäivänä ajatus on tärkein, eikä lahjaa varten tarvitse törsäillä. Pienikin muistaminen saa aikaan hyvän mielen.

Listasimme 7 vinkkiä ihaniin, mutta edullisiin tai jopa ilmaisiin ystävänpäivälahjoihin:

 

1. Anna lahjakortti

Klassinen pienen budjetin lahja on lahjakortti, jolla lupaat ystävällesi omaa aikaasi tai hemmottelua. Pohdi, mitä ystäväsi haluaisi tehdä tai missä hän kaipaisi apua. Hyviä ideoita ovat esimerkiksi lahjakortti kokkaamaasi illalliseen, muutama kerta niskahierontaa tai apua siivoukseen tai lastenhoitoon. Palveluksesi saattaa tulla lopulta enemmän tarpeeseen kuin kaupasta ostetut lahjat.

 

2. Järjestä aikaa yhteiselle tekemiselle

Kutsu ystäväsi tekemään kanssasi jotakin. Moni elää arkea kiireessä ja ystävien kanssa vietetty aika saattaa jäädä turhan vähäiseksi. Ystäväsi arvostaa varmasti sitä, että tarjoat hänelle ihania hetkiä hyvässä seurassa. Vie hänet talviselle eväsretkelle kuuman kaakaon kanssa tai järjestä saunailta, jossa teette kasvonaamiot ja nautitte saunajuomista.

 

3. Kirjoita henkilökohtainen kirje

Enää ei ole tapana lähettää käsin kirjoitettuja kirjeitä, joten ajatuksella kirjoitettu kirje tai kortti on mukava yllätys. Voit kirjoittaa vaikkapa siitä, miksi ystävyytenne on sinulle tärkeä ja mikä ystävässäsi on erityistä. Kirje on erityisen hyvä lahja kauempana asuvalle ystävälle, koska sen voi postittaa. Toki voit antaa kirjeen ystävällesi kasvotusten.

 

4. Kokoa yhteiset muistonne

Ystävänpäivänä on hyvä idea muistella vanhoja. Kasaa ystävällesi kuvakirja tai kerää ystävyytenne aikaiset muistot muistikirjaan. Voit joko käyttää aikaasi ja askarrella kirjasen tai sitten tilata netistä kuvakirjan, johon valitset parhaat palat. Väritä muistoja kertomalla lisäksi, kuinka tärkeitä ne ja ystäväsi sinulle ovat.

 

5. Lahjoita ajatuksella itse tehtyä

Osaatko tehdä käsitöitä tai vaikkapa leipoa? Pohdi, mikä tulisi ystävällesi tarpeeseen tai käyttöön. Kivat villasukat tai lapaset lämmittävät, ja itse tehdyt keksit kauniissa rasiassa kelpaavat kenelle tahansa. Ystäväsi arvostaa lahjaa varmasti, kun hän tietää, että olet ajatellut häntä ja käyttänyt sen tekemiseen aikaa.

 

6. Kasaa selviytymispakkaus

Pienelläkin summalla saat kasattua ystävällesi paketin juuri hänelle sopivia, pieniä asioita. Viluisen ystävän pakettiin voit koota lämpötyynyn ja fleecehuovan. Hemmottelua kaipaavalle ystävälle saat ihanan paketin vaikkapa jalkakylpysuolasta, kasvonaamiosta ja kaakaosta. Vain mielikuvitus on rajana! Pohdi, mitä ystäväsi tarvitsee juuri nyt, kokoa paketti ja sujauta mukaan ajatuksella kirjoitettu kortti.

 

7. Tee soittolista

Moderni versio rakkauslauluilla täytetyistä kaseteista on ajatuksella tehty soittolista. Soittolistan voi tehdä monesta näkökulmasta. Kokoa matkanne varrelle mahtuneita tärkeitä kappaleita tai tee lista ystävällesi uusista biiseistä, joista hän saattaisi pitää. Soittolistan saat tehtyä esimerkiksi Spotifyssa, Apple Musicissa tai YouTubessa.

 

 

Edulliset ystävänpäivälahjat